Ce este ozonul?Sensul cuvântului ”ozon” în ebraica veche este “suflarea lui Dumnezeu”. Oxigen cu un miros ascuțit, curat, produs de o descărcare electrică în atmosferă.

Aer pur: este produs în mod natural în timpul furtunilor cu tunete și fulgere, cu nivel de concentrație triplă față de limita admisibilă, așa cum este prevăzută de EPA. Poate fi creat și pe cale electronică sau prin intermediul luminii ultraviolete, convertindu-se moleculele de oxigen în trei molecule. Este, de asemenea, menționat ca oxigen activat, oxigen alotropic sau oxigen triatomic. Fiind un gaz instabil, durata sa de viață este în jur de 20 de minute, după care se reconvertește în oxigen.

Ozonul se întâlnește în mod natural în mediul ambiant. În natură, oxigenul este eliberat de plante și planctonul marin în cursul fotosintezei. Oxigenul circulă ascendent în atmosferă și, în acest fel, este transformat de radiațiile ultraviolete în oxigen activat. Privind cerul, stratul de ozon este ceea ce-i dă culoarea albastră.

Oxigenul activat, fiind mai greu decât oxigenul, coboară în straturile inferioare ale atmosferei. Pe măsură ce coboară, oxidează orice poluant sau agent de contaminare cu care vine în contact, transformându-i în compuși mai siguri.

Concentrațiile naturale pot varia intre 0.01-0.05 părți la milion, în funcție de localizarea geografică, altitudine și anotimp. Astfel se explică sentimentele de calm și relaxare savurate pe plajă sau la munte.

Oxigenul triatomic este al doilea puternic agent de oxidare sau oxidant din lume (doar după fluorură) pentru sanitarizare. Este cel mai puternic sanitarizator naturale disponibil de-a gata. Descompune cele mai multe chimicale în componentele naturale de bază.

Peroxidul de hidrogen (H2O2) este un rezultat natural al celor mai multe procese de oxidare cu ozon.

Pentru detoxifiere se utilizează trei metode de administrare a peroxidului de hidrogen: oral, intravenos și prin colon. Aceste proceduri sunt numite terapii oxidative. Bolile în care s-au obținut rezultate pozitive cu această terapie oxidativă sunt cele de inimă și cardiovasculare, pulmonare, infecțioase, precum și bolile imune, alături de cancer, Parkinson și Alzheimer. Aceasta este o veche tehnologie care cunoaște un nou început, în special în domeniul medicinei alternative. Terapia medicală cu ozon este recunoscută și utilizată legal în prezent în 16 țări europene, inclusiv România, precum și în 11 state americane.

nav-icon